måndag 6 februari 2012

Silverböckerna



Som bekant behöver man en silverkniv om man skall ta livet av en vampyr! "Silverkniven" och "Silverboken" är två böcker av Gull Åkerblom i en svårdefinierad genre mellan skräck, fantasy och hästbok.
Edit, som är huvudperson får i den första boken "Silverkniven" hela sin identitet omkullkastad på ridlägret på den gamla borgen Råkekullagården, som ligger långt inne i skogen.Edit, som har det svårt både i sin familj, med en psykiskt sjuk mamma och i skolan med mobbning, lever för sitt hästintresse. På ridlägret, som är minst sagt annorlunda, med förhäxade hästar och vampyrsyskonen Max och Rebecca som ledare, blir Edit varse att hon är en helt annan person än den hon trott sig vara.
Hon är dotter till Max Vinter och alltså halvvampyr. I resten av sitt liv kommer hon att få kämpa för att inte slukas av den mörka och våldsamma vampyrvärlden.
Men samtidigt kan hon inte helt undertrycka vem hon verkligen är.
När första boken är slut har en våldsam strid utkämpats, syskonen Vinter är döda och Råkekullagården nedbränd. Edit har dödat för första gången, men kanske inte sista.
Kampen mellan ont och gott, eller vad man väljer att kalla det fortsätter i "Silverboken", då Edit får reda på att hon är arvtagare till Max Vinters enorma rikedomar.
Silverböckerna kan läsas på många olika nivåer. Som en berättelse om kampen för sin egen identitet, som rena thrillers och som böcker med djur som tema. Edit har en närmast telepatisk och intiutiv kontakt med de djur och främst hästarna hon har omkring sig .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.