torsdag 24 januari 2013

Heddas bok

Hedda älskar att berätta saker för klassen. Om hon fick skulle hon kunna prata hur länge som helst om mormor som är veterinär, mormors hund som alltid hittar på en massa bus och om alla djur som mormor tar hand om. På skolavslutningen får alla i klassen presenter av fröken, och Hedda får en blå skrivbok med röd rygg. I den ska Hedda skriva ner allt som händer under sommarlovet, tycker fröken.

Och vilket sommarlov det blir! Hedda bestämmer sig för att bo hemma hos mormor och hjälpa henne med alla hennes djur, både de egna på gården och de sjuka som hon besöker. Men även om det är fantastiskt och roligt så är det ändå något som inte är som vanligt med mormor. Hon är trött nästan hela tiden och vill inte bada i havet tillsammans med Hedda när de är på utflykt. Mormor älskar ju att bada!? Hedda känner att nu behöver hon verkligen hjälpa till.

Lin Hallberg är kanske mest känd för sina hästböcker, framför allt böckerna om Sigge och Teddy. Detta är en lite allvarligare historia, men med samma berättarglädje. Jag tror att den funkar utmärkt för högläsning för lågstadiet och att läsa själv för de som kommit en bit med sin läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.