måndag 15 december 2014

Adventskalender, lucka 15

Gudarnas återkomst

Gudarnas återkomst är den femte och sista delen i fantasyserien om Alex och Corinthia. Serien heter Den eviga eldens magi och är skriven av Patrik Bergström. De första delarna i serien är Alex och Corinthia, Eldmagikernas torn, Dvärgarnas stad och Alvernas rike.

Alex och Corinthia är tio och tolv år när historien börjar. De bor hos värdshusvärden Bödvar som en dag för länge sedan hittade syskonen på trappan utanför värdshuset. De var då smutsiga och hungriga och Bödvar öppnade sitt hem för barnen. Han gav dem mat och tog hand om dem trots att han inte alls visste var de kom ifrån. 

En kväll kommer en märklig främling in på värdshuset, han bär en förtrollad stav och det visar sig att han är eldmagiker. Alex dras till staven och när han rör den fylls hela rummet av ett grönt sken - även Alex och Corinthia har magiska krafter! Så småningom lämnar syskonen värdshuset för att gå i lära hos Eldmagikerna. Då kommer de också sitt eget förflutna på spåret. Genom berättelsen utsätts barnen för äventyr och svårigheter, de möter dvärgar, alver och drakar på sin väg.


Den eviga eldens magi är en mycket spännande fantasyserie för barn i 9-12-årsåldern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.