fredag 15 december 2017

Julkalender Lucka 15 - Flora Banks förlorade minne

Flora Banks är 17 år och lever ett begränsat liv. Sedan hon gjorde en operation för att operera bort en hjärntumör för 10 år sedan så har hon tappat minnet. Hon kommer ihåg saker som hände före operationen men allt som händer nu glömmer hon bort efter några timmar. Hon känner inte igen sina klasskompisar eller lärare, bara de hon träffade före hjärnoperationen kan hon komma ihåg och känna igen.

En kväll är Flora på en fest med sina skolkompisar. Festen slutar med att Flora kysser en kille, Drake, på stranden. Man glömmer aldrig sin första kyss och det gör inte Flora heller. När Flora vaknar dagen efter festen kommer hon fortfarande ihåg stranden, kyssen och Drake. Flora blir helt fixerad vid att träffa Drake igen och hennes liv förändras i och med kyssen. Hon måste träffa honom igen. Läget är komplicerat eftersom Drake är Floras bästa väns pojkvän. Dessutom ska Drake flytta till Svalbard för en utbildning.

Flora Banks fantastiska minne är skriven utifrån Floras perspektiv. Eftersom Floras minne är begränsat blir också boken full av upprepningar. Första delen av boken kan vara lite långsam men andra delen av boken är spännande. Jag hade gärna läst en andra del om Flora Banks. Boken är för tonåringar och är skriven av Emily Barr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.